Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.05

Újra nyitva a letenyei hulladékudvar

Letenyén 2017. november 1-től a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. látja el, így a településen található létesítmény üzemeltetése is a cég feladata.
A szükséges szerződéskötési és szakmai szervekkel lebonyolított engedélyezési eljárásokat követően Letenye Város közigazgatási területén, a Csányi út 0106/1. hrsz. alatt kedden hivatalosan is újranyitásra kerül a korábban a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Program keretében kialakított hulladékudvar.

letenye-hulladekudvar.jpg

(Az újra megnyitott hulladékudvart Farkas Szilárd polgármester, Áfra Barnabás a Viridis Pannonia ügyvezetője és Cseresnyés Péter államtitkár adta át rendeltetésének)

A létrejött létesítmény 36 település lakóinak biztosít gyűjtési lehetőséget az általuk „termelt” hulladékok számára. A hulladékudvart Letenyén a helyi közszolgáltató, a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. üzemelteti. A cég szakképzett munkatársai által működtetett hulladékudvar olyan zárt hulladékátvevő hely, ahol a háztartásokban keletkező újrahasznosítható, valamint veszélyes és speciális kezelést igénylő hulladékok átvétele történik meghatározott nyitvatartási rend szerint.

A hulladékudvarban a szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékok (papír, műanyag, üveg, fém), zöldhulladékok, nagyméretű hulladékok (személyautó gumiabroncsok), háztartási elektromos és elektronikai készülékek, és veszélyes hulladékok (festékek, lakkok, elemek, akkumulátorok, fénycsövek, gyógyszerek, motorolajok, kenőanyagok) helyezhetőek el. A hulladékok leadásakor lakcímkártya és fényképes igazolvány bemutatása szükséges. Az egyes hulladékfajták elkülönített, rendezett körülmények közötti gyűjtése konténerekben, illetve veszélyes hulladékok esetében fajtánként speciális, zárt konténerben történik.

A hulladékok elszállítása meghatározott rendszerességgel, illetve a gyűjtőedények telítettségének függvényében történik, a hulladékok típusuktól függően a megfelelő létesítményekben újrahasznosításra, vagy ártalmatlanításra kerülnek.
A lakosság számára már csak azért is érdemes a hulladékok egy részét a letenyei hulladékudvarba szállítani, mivel szinte minden háztartásban időről időre keletkeznek olyan hulladékok, amelyek méretüknél fogva nem helyezhetőek el a lakossági gyűjtést szolgáló edényekbe, vagy jellegüknél fogva nem vegyíthetőek a vegyes hulladékkal, de hosszú távú otthoni tárolása is kényelmetlenséggel jár.

A hulladékudvar a lakosság számára 2018. április 1. napját követően áll rendelkezésre, keddtől péntekig 7:00-12:00 és 13:00-17:00 közötti időtartamban, illetve szombati napokon 8:00-12:30 óra közötti időtartamban – ünnepnapok és munkaszüneti napok kivételével.