Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.19

Újra kinyitotta kapuit a letenyei városi termálfürdő és kemping

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2017–18-as tél akkora károkat okozott a letenyei fürdő medencéiben, hogy tavaly egész évben ki sem nyitott a komplexum. Az önkormányzat anyagi források híján csak idén tudta elvégeztetni a helyreállítást, melynek köszönhetően június 15-től ismét várja a vendégeket a letenyei termálfürdő és kemping.

 

letenye-termalfurdo-2019-1.jpg

letenye-termalfurdo-2019-2.jpg

 

A tél okozta károkkal akkor szembesültek az illetékesek, amikor eltávolították a medencékről a takarást: rengeteg csempe felfagyott és lehullott a helyéről, valamint a medencék betonszerkezete is károsodott. Az önkormányzatnak azonban nem állt rendelkezésére a helyreállításhoz szükséges 25 millió forint, ezért több helyről próbált pénzt szerezni a felújításhoz. Többek közt a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetőjét és a kormányfőt is megkereste a polgármester, Farkas Szilárd, de eddig még nem járt sikerrel – az idei koncepcióban és költségvetésében az önkormányzat kénytelen volt 25 millió forintot elkülöníteni a felújításra.

 

– A munkálatok – melyeket a polgármester megbízására Somogyi András alpolgármester koordinált – már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek. A közfoglalkoztatottaink, az alvállalkozók és a működtetést végző önkormányzati cég dolgozói jó tempóban haladtak a felújítással – bocsátotta előre Farkas Szilárd.

 

letenye-termalfurdo-2019-3.jpg

letenye-termalfurdo-2019-4.jpg

 

– Amennyire lehetett, rendbe tettük a szállóvendégek elhelyezésére szolgáló faházakat, de sajnos, az már látszik, hogy a jelentős amortizáció és állagromlás miatt körülbelül a házak felét le kell bontanunk. Ha költségvetésünk jövőre engedi, szeretnénk ezeket is újjáépíteni, valamint modernebb szálláshelyeket kialakítani a komfortfokozat emelése végett.
Farkas Szilárd azt is jelezte lapunknak: a képviselő-testület a közelmúltban az önkormányzat vállalkozását, az ÉKKÖV Kft.-t bízta meg a fürdő üzemeltetésével.

 

A cég volt korábban is a működtető, de tavaly felmondta az erről szóló szerződést, amit most – az eredményes tárgyalásoknak köszönhetően – újrakötöttek. A polgármester azt is jelezte: a 2017-es szinthez képest a belépődíjak átlagosan 10 százalékkal emelkedtek – azonban a nyitás napján, szombaton az önkormányzat döntése alapján ingyenesen lehetett fürödni a vendégforgalom előtt ismét megnyíló letenyei fürdőn, melyet számos horvát, helyi és környékbeli vendég, kisgyermekes család vett igénybe.