Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.18

Újra ezüst oklevelet kapott a letenyei Horváth Bendegúz a Nemzeti VERSenyen

A negyedik alkalommal meghirdetett versmondó verseny kétnapos szuperdöntője november 9-10-én Budapesten a Nemzeti Színházban került megrendezésre. A szakmai zsűri - Udvaros Dorottya, Söptei Andrea és Bakos-Kiss Gábor színművészek; Kiss László rendező; Lutter Imre előadóművész, producer és Szabó László kommunikációs szakember - több mint 200, különböző korosztályú versenyző közül választotta ki a két elődöntőn bemutatott versvideók és versfilmek alapján  legjobbnak ítélt 25 versmondót.

A versenyre négy művel lehetett nevezni: egy rendszerváltoztatás költészetéhez kapcsolódóval, egy Ady Endre vagy Weöres Sándor verssel, egy klasszikus magyar költő versével, s egy szabadon választott magyar költő írásával.

Bendegúz az első fordulóból Nagy Gáspár költeményével jutott tovább, a második fordulóban a Kanizsa TV segítségével, Jancsi László operatőrrel és a BLG-s diáktársak valamint Tislérné Tóth Zsuzsa igazgató-helyettes közreműködésével készítette el Ady Új Vizeken járok c. versének videóját.

Az élő döntőben a muravidéki magyar költő, Bence Lajos versével és egy Örkény novellával szerepelt. A zsűri ezüst oklevéllel jutalmazta a „végtelenül tehetségesnek” tartott fiút.

letenye-horvath-bendeguz-nemzeti-verseny-1.jpg

letenye-horvath-bendeguz-nemzeti-verseny-2.jpg

letenye-horvath-bendeguz-nemzeti-verseny-3.jpg

letenye-horvath-bendeguz-nemzeti-verseny-4.jpg

letenye-horvath-bendeguz-nemzeti-verseny-5.jpg