Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.27

Újra Dömők József lett a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója

Április 26-án képviselő-testületi ülés került megtartásra a Városházán.

Tájékoztatómban ismertettem, hogy a Dél-Zalai Víz és Csatornamű Zrt-vel történt egyeztetéseknek köszönhetően a Fenyő utcai ivóvízhálózat felújításának első üteme megkezdődhet legkésőbb a nyár elején. az első ütem mintegy 5 millió Ft összeget tesz ki, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

A testület tárgyalta a város bűnügyi és közbiztonsági helyzetét, az ülésen az ügyben meghallgattuk Dr. Molnár József rendőrkapitány urat, elfogadtuk Letenye Város Drogellenes Stratégiáját és Cselekvési Tervét.

letenye-testuleti-ules-2018.jpg

(A letenyei testületi ülés. Hátsó sor balról-jobbra: Dömők József kinevezett FMHK igazgató, Simon Márta történelemtanár, Gál Zsuzsanna igazgatási osztályvezető. Fotó: Tóth Zsolt)

Az ülésen elbíráltuk a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár (FMHK) igazgatói pályázatait. A képviselő-testületi döntés értelmében Letenye Város Önkormányzata Dömők József pályázót bízta meg 2022. december 31. napjáig tartó időszakra az intézmény igazgatói feladatainak ellátásával.

A képviselő-testület véleményezte a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola és a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetői kiírására érkezett pályázatokat. Az általános iskola igazgatói felhívására Simon Márta történelemtanár, fejlesztőtanár, munkaközösség-vezető, míg a művészeti iskola igazgatói pályázatának kiírására Proszenyák Zsolt István jelenlegi igazgató pályázott. Mindkettő pályázó pályázatát a képviselő-testület megismerte, a benyújtott pályázatokat támogatja.

Az ülés további részében döntöttünk a 2018. évi Szociális Földprogram meghirdetéséről, megalkottuk a rendeltet a téli rezsicsökkentés kiterjesztése érdekében a szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás felhasználása tárgyában, módosítottuk a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet - írta Facebook oldalán Farkas Szilárd, Letenye Város Polgármestere.