Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.13

Újbormustra Letenyén

A letenyei Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete pénteken este az Andrássy Gyula Általános Iskola étkezdéjében rendezte meg a Márton napi újbormustrát. A civil szervezet elnökétől, egyben a város alpolgármesterétől Somogyi Andrástól megtudtuk, mintegy 30 mintáról mondták el véleményüket a gazdák és a bormustra vezetője dr. Pálfi Dénes Letenye díszpolgára, a Zalai Da Bibere Borlovagrend tiszteletbeli nagymestere.
A program során Gulyás László vezetésével a Márton naphoz kapcsolódó műsort adtak a Tótszentmártoni Kulturális Egyesület és az ottani Szent Márton Borbarát Egyesület tagjai. Az újborokat Marton István tótszerdahelyi plébános áldotta meg, aki szólt a Szent Márton emlékévről is. A letenyei bormustra legjobb bora Hóbor Károly Zajki hegyen termett szürkebarátja lett, a termelő hagyományosan egy élő libát is kapott ajándékba.
A bormustrán jelenlévő Letenyei Borbarát Hölgyek is megválasztották a nekik legjobban ízlő nedűt is.  Az asszonyoknak legjobban Kuprivecz József a Júlián hegyen készült Irsai Olivér bora ízlett.

 

letenye-ujbor-mustra-1.jpg

 

letenye-ujbor-mustra-2.jpg

 

letenye-ujbor-mustra-3.jpg

 

Következzen egy részlet a tótszentmártoniak vicces Márton napi műsorából, amelyet Gulyás László még Horvátországban látott, 7 éve lefordította magyarra és nagy sikerrel adják elő Tótszentmártonban.