Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.20

Újabb buszokkal mintegy ötszáz migráns érkezett Letenyére

Szombat este tíz óra után újabb hét horvát autóbusz érkezett a Letenye-Muracsány (Gorican) határátkelőhöz, a járműveken mintegy 500-an lehettek - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

 

letenye-hatar-menekultek-11.jpg

 

A péntek éjszaka és szombat délelőtt érkezett buszokhoz hasonlóan a járműveket a határátkelő horvát oldalán állították sorba a szélső sávban, onnan egyesével engedik előre őket. A korábbiakkal azonos módon minden utast egyenként irányítanak át a rendőrök a magyar járművekre, közben pedig kikérdezik a származási országukat.

Az elsőként kiürített horvát buszon sok nő és kisgyerek, illetve fogyatékosok is voltak, többen csak a velük utazók segítségével tudtak az egyik buszról a másikra átszállni.
A magyar-horvát határátkelőn tucatnyi vöröskeresztes is várta a migránsokat, vizet és élelmet osztottak számukra. A határforgalom továbbra is a megszokott rendben zajlik a ki- és belépő oldalon egyaránt.

Letenyén először szombatra virradóra érkeztek nagyobb létszámban illegális bevándorlók. Reggelig 55 busszal mintegy háromezren érkeztek, majd szombat délelőtt újabb nyolc buszról még mintegy ötszáz migránst irányítottak tovább a magyar hatóságok a regisztrációs pontokra. MTI

(Helyszíni fotó: Letenye Média)