Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.25

Új parancsnok a letenyei ÖTE élén

A letenyei Körzeti Tűzoltó Egyesület február 16-án tartotta éves rendes közgyűlését, melyen a becsehelyi önkéntesek, a Dunántúli "St" Flórián Olimpiai Sport és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselői, a hodosáni, a lendvai és csentei tűzoltó egyesületek delegáltjai, valamint a letenyei katasztrófavédelmi őrs parancsnoka és katasztrófavédelmi megbízottja is részt vettek. 

letenye-ote-2018.jpg

A közgyűlési beszámolókban elhangzott, hogy az elmúlt évben 25 esetben, 9 települést és az M7-M70 autópályát érintve vonult az egyesület tagsága káresetekhez. További 6 esetben veszélyes fákat távolítottak el, 3 esetben pedig segítség nyújtás keretében Nagykanizsán, a hivatásos állománnyal együtt számolták fel a nyári viharok okozta károkat. A közgyűlésen 4 fő új egyesületi tag felvételére is sor került, így bővült a szervezet létszáma.

2018. február 15-i hatállyal új egyesületi parancsnok került kinevezésre, Ernszt Gábor személyében és a szertáros feladatokat Adorján Ferenc egyesületi tag látja el a jövőben.
A közgyűlésen felszólalt Kómár Ferenc, a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Tűzoltó parancsnoka megerősítette, hogy a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs megépülését követően továbbra is számítanak az egyesület szakmai munkájára, természetesen együttműködve a hivatásos tűzoltókkal.

A közgyűlésen felszólalt Farkas Szilárd letenyei és Birkás Zoltán kistolmácsi polgármester is. A letenyei városvezető köszöntötte a jelenlévőket, valamint arról biztosította a tagságot, hogy továbbra is támogatni kívánja a civil szervezetet, illetve tájékoztatást adott a közgyűlés helyszíneként szolgáló egyedutai művelődési ház (leendő kerékpáros centrum) további sorsáról, a horvát-magyar határon átnyúló pályázatban vállalt kötelezettségekről.