Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.12.18

Új készülék a letenyei védőnőknek

Letenye Város Önkormányzata Védőnői Szolgálata a napokban vásárolhatott új, SONOTEC Sonoline C típusú magzati szívhang hallgató készüléket, melyre forrást a letenyei önkormányzat biztosított - értesültünk Farkas Szilárd polgármestertől.

 

letenye-vedonok.jpg

(Farkas Szilárd polgármester és Imre Herman Anita védőnő a magzati szívhang hallgató készülékkel.)

 

A védőnői és a házi gyermekorvosi szolgálat tavaly költözött a megújult egészségházba amely jóval komfortosabb körülményeket biztosít, mint a korábbi, jelenleg üresen álló, szintén a Kárpáti utcában található "zöld kereszt" épülete. Letenyén kettő védőnői körzet működik két védőnővel.

Az ellátandó terület Letenye, Kistolmács, Murarátka és Zajk közigazgatási területe. A védőnők ellátják az iskola védőnői feladatokat a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában és a Letenyei Hóvirág Óvodában is.

A szeptember 30-i állapot szerint a két körzetben több, mint 500 gyermeket látott el a szolgálat, amely feladatai közé tartozik a méhnyakrák szűrés is. A szűrés jelentősége azért igen fontos - főként a prevenciót hangsúlyozva - mert a rákot megelőző állapotok nagy biztonsággal felismerhetők, és az időben elvégzett kezeléssel teljes biztonsággal gyógyíthatók.
A jövő évben még egy magzati szívhang-hallgató készüléket is be kívánunk szerezni, továbbá egy vizsgáló lámpát is, melyre helyi vállalkozói felajánlás is érkezett – mondta honlapunknak a letenyei városvezető.