Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.06

Új játszóteret építenének Letenyén

A Magyar Falu Program keretében az „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” című, MFP-OJF/2020 kódszámú alprogram felhívásra nyújtott be az elmúlt hetekben Letenye önkormányzata támogatási kérelmet a 608/2 hrsz-ú, közterületi kamerával ellátott belterületi ingatlanra, „Játszótér építése az egyedutai városrészben” projekt elnevezéssel.

A várostól déli, délkeleti irányban található Egyeduta, mely régen külön település volt, majd a későbbiekben városi településrésszé vált. A településrész rendelkezik 2 csoportos óvodával, kerékpáros pihenőhely létesítménnyel, valamint 2 buszmegállóval. A gyermeklétszám - mely indokolja a játszótér meglétét - a városrészekre vetítve átlag feletti.

Jelenleg az egyedutai városrész központjában található egy kápolna és egy üresen álló, 608/2 hrsz-ú belterületi zöldfelület, mely egykor játszótérként, közösségi színtérként funkcionált. Farkas Szilárd városvezető honlapunknak elmondta, a kültérre telepített eszközök az idő folyamán tönkrementek, amortizálódtak, ma már csak zöldfelület található az egykori játszótár helyén. A városi önkormányzatnak az elhasználódott játékok pótlására, esetleg új játszótér kialakítására, építésére nem volt lehetősége a korábbi időszakban.

A jelenlegi projekttervekből kiindulva - nyertes pályázat esetén - egy csúszda-mászóvár komplexum és egy mérleghinta kerül telepítésre, gumi-esővédő burkolattal. A kültéri játékok használata során a gyermekek megtalálják a kikapcsolódás és a szabadidő hasznos eltöltésének legszélesebb lehetőségeit.

letenye-egyeduta-jatszoter.jpg

(A Letenye-egyedutai játszótér terve)