Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.21

Tűzifát, gázpalackot, tüzelőanyagot kapnak a letenyeiek

Letenye Város Önkormányzata a Kormány 1602/2018. (XI. 27.) Kormányhatározatának 2. számú mellékletében foglaltak szerint, a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatása tárgyban 1.884.000 Ft támogatást kapott tavaly karácsony előtt.

Az igényeket a letenyei önkormányzati hivatal munkatársai felmérték a tavalyi év második felében és rögzítették azokat 2018. október 15-ig.
Több, mint 150 letenyei háztartás nyújtott be igényt tűzifára vagy gázpalackra vagy pelletre/brikettre.
A támogatást a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesülő, gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások kérhették mintegy 12.000 Ft értékben.
Farkas Szilárd polgármester kiemelte, hogy csak 2018. október 15-éig igénybejelentést tett háztartások részesülhetnek a támogatásból, valamint a támogatás nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költségeinek fedezésére, annak biztosítása a támogatásban részesülőt terheli.
A városvezető hozzátette, hamarosan írásban értesítik a támogatási igényt benyújtó letenyei polgárokat arról, hogy hol és milyen formában vehetik át 12.000 Ft összegnek megfelelően, a kérelemben megjelölt tűzifát, gázpalackot vagy pellet/brikettet.