Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.01

Tűz Letenyén: segítő összefogás a bajban

Mint ismeretes és honlapunk is beszámolt róla, január 22-én a késő délutáni órákban kigyulladt egy Rákóczi utcai 120 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Letenyén az egyedutai városrészben. A letenyei hivatásos és önkéntes, valamint a nagykanizsai hivatásos lánglovagok három vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a földszintre nem terjedt át. Farkas Szilárd polgármestertől – aki a tűzesetet követően néhány percen belül a helyszínen volt – megtudtuk a keletkezett károk milliós nagyságrendűek voltak, a házat minél előbb lakhatóvá kellett tenni. Újra kellett építeni a teljes tetőszerkezetet, ki kellett építeni egy új fűtésrendszert és többek között egy új áramhálózatot is üzembe kellett helyezni.

Mindezen feladatok elvégzésére, a családdal egyeztetve, a polgármester koordinálásával még január hónapban gyűjtés indult a nehéz helyzetbe került idős, özvegy, nyugdíjából élő letenyei hölgy javára. A segítségként küldött pénzösszegek közvetlenül a károsult számlaszámára érkeztek.

A polgármester hangsúlyozta, a sajtó bevonásával minél szélesebb körben kívánták a gyűjtést megszervezni. A letenyei városvezető azt is hozzátette, a károsulttal az elmúlt hetekben telefonon is beszélt, aki megköszönte a különböző médiumokban megjelent és gyűjtésre irányuló felhívásokat, melynek eredményeként jócskán érkezett támogatás a hölgy számlaszámára.

Farkas Szilárd kiemelte, a képviselő-testület tagjaival egyeztetve a város önkormányzata a tűzesetet követően egyszeri, magasabb összegű támogatás nyújtott Bajszné Dara Juliannának, illetve a kármentesítésben helyi önkéntesek, segítők, vállalkozók, magánszemélyek, civil szervezetek tagjai is részt vettek.

A tulajdonos hölgy elmondta, hogy a teljesen kiégett tetőszerkezet egy helyi civil szervezet kezdeményezésének köszönhetően megtervezésre, majd újjáépítésre került, melynek költségeihez hozzájárult az önkormányzat által meghirdetett, gyűjtés során összegyűlt támogatás is, s a következő nagy feladat pedig a nyílászárók pótlása, beépítése lesz – fogalmazott a letenyei városvezető, aki közösségi oldalán is megköszönte valamennyi adományozó, segítő, a kármentesítésben és a helyreállítási munkálatokban résztvevők részére az önzetlen közreműködést.

A gyűjtés azonban nem állt meg, akinek módjában áll, kérjük, továbbra is segítsen az egyedül élő hölgy számára.

Név: Bajszné Dara Julianna

Számlaszám:10400803- 86768288-80771002

Közlemény: Tűzkár adomány

Ilyen volt és ilyen lett a leégett tetejű letenyei ház.

letenye-tuz-2021.jpg

letenye-tuz-2021-2.jpg