Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.18

Turistabusz sofőrje ütött meg egy rendőrnőt a letenyei határon

Hivatalos személy elleni erőszak a megalapozott gyanú a cseh férfival szemben.

A Letenye autópálya - határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy cseh honosságú autóbusz szeptember 13-án (vasárnap) hajnali 1 óra 30 perckor. Az autóbusz ellenőrzését a határrendészek megkezdték, majd az időközben felébredő cseh állampolgárságú váltósofőrt is igazoltatták.

letenye-m7-hataratkelo.jpg

A férfi sérelmezte a rendőri intézkedést, majd a telefonjával felvételeket készített az átkelőről és a rendőrökről, közben magyar nyelven folyamatosan szitkozódott. A szóváltást követően egy hirtelen mozdulattal az előtte álló határrendésztől elfordult, majd visszafordulva könyökével bordarészen megütötte. A rendőrnő ettől a földre esett.

A magáról megfeledkezett férfit a bántalmazott határrendész segítségére siető kollégái testi kényszer alkalmazásával - a horvát rendőrök közreműködésével - megbilincselték. A férfit elfogták, majd előállították.

Az ügyben a további eljárást a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja - tájékoztatott csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Letenye: nem jött össze a horvát jet-skis nyaralás

A Letenyei Autópálya Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre Horvátország irányába kedden hajnali 2 órakor egy magyar férfi Opel személygépkocsival és a hozzákapcsolt utánfutóval, melyen egy Kawasaki típusú jet ski-t szállított. A járműszerelvény ellenőrzésekor a rendőrök megállapították, hogy a vontatmányon szereplő alvázszám nem gyári kialakítású, az a nyilvántartásban szereplő adatoktól eltérést mutat.