Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.02.23

Túl hangosan hallgatják a zenét Letenyén

Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés érkezett Hivatalunkhoz, miszerint egyes háztartások olyan zajkeltésre alkalmas hangosító berendezést működtetnek (túl hangosan hallgatják a zenét), amellyel mások nyugalmát zavarják.

 

csendhaboritas.jpg


Fentiekre való tekintettel felhívom a figyelmet arra, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény alapján az ingatlanok tulajdonosai, használói kötelesek tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédaikat szükségtelenül zavarnák, vagy amellyel jogaik gyakorlását (ide tartozik a pihenéshez való jog is) veszélyeztetnék.
A szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény 195. §-a értelmében, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, elköveti a csendháborítás szabálysértését.
A csendháborítás szabálysértés elkövetője 5.000 – 150.000,-Ft-ig terjedő pénzbírsággal büntetendő. Ahány szabálysértési eljárás indul az elkövető ellen, annyiszor lehet ellene pénzbírságot kiszabni.
A csendháborítást nem csak belterületen, lakóövezetben, hanem hétvégi házas területen is kerülni kell.
Mindezek ismeretében kérem, hogy a békés egymás mellett élés szabályait maradéktalanul szíveskedjenek betartani, a szomszédok szükségtelen zavarását, bosszantását elkerülni.

                        Köszönettel:
                                Dr. Keresztesi Tímea sk.
                                    jegyző