Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.25

Tesztelték a letenyei óvodai dolgozókat, nem találtak fertőzöttet

Kedden délután került sor a Letenyei Hóvirág Óvoda dolgozóinak első alkalommal történt, hatóság által végezett új koronavírus fertőzöttség kimutatására alkalmas mintavételi eljárásra. A Zala Megyei Kormányhivatal elektronikus levele a fenti tárgyban november 23-án érkezett meg az intézmény vezetőjéhez.

Az 509/2020. (XI. 19.) Kormányrendelet előírja és szabályozza, hogy az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók, a nevelési, oktatási intézményekben nevelési, oktatási tevékenységet végző dolgozók, a szociális intézményekben dolgozók, valamint a bölcsődei ellátásban dolgozók részére SARS-CoV-2 koronavírus kimutatására alkalmas rendszeres vizsgálatot szükséges végezni.

 

letenye-koronavirus-teszt.jpg

(Tesztelés előtt a Letenyei Hóvirág Óvodában)

 

A vizsgálatok elvégzése rendszerességet biztosít az új koronavírus szűrésére az intézmény dolgozói számára. A vizsgálaton történő részvétel önkéntes, nem kötelező, a dolgozók maguk döntik el, hogy részt kívánnak-e venni a tesztelési eljárásban vagy sem, ebből a szempontból a Kormányrendelet megengedő.

A mintavételi eljárások során érintett dolgozók teszteredményei negatívak voltak. Jelzés a fenntartó felé nem érkezett igazolt vírusfertőzés tárgyában - tájékoztatott Facebook oldalán kedden Farkas Szilárd letenyei polgármester.

A városvezető azt is tudatta, kedden Letenyén 24 fő igazoltan koronavírusos beteg volt. Rajtuk kívül 13 fő állt járványügyi megfigyelés alatt november 24-én a határmenti kisvárosban.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál szerdai tájékoztatása szerint 3806 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 106 beteg.

A járvány kitörése óta 4851-en fertőződtek meg Zala megyében.