Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.02

Testvére adatait adta meg a rendőröknek a letenyei férfi

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A nyomozás adatai alapján a rendőrök egy 22 éves letenyei férfival szemben tavaly áprilisában többször intézkedtek különböző szabálysértések elkövetése miatt, valamint a személy egy korábbi lopással kapcsolatban is gyanúsítható volt.

Az igazoltatások alkalmával a személy testvére adatait diktálta be - ezzel őt hamisan megvádolva - sajátjaként, több alkalommal az is előfordult, hogy az aláírását is meghamisította hivatalos iratokon, így az eljárásokban rendőri jelentésekbe, jegyzőkönyvekbe kerültek valótlan adatok, kézjegyek.

A rendőrök azonosították, és elfogták a hamis adatokat megadó férfit, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki hamis vád, és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi az eljárás során beismerte, hogy a rendőri intézkedéseknél a testvére adatait diktálta be, valamint az aláírását is több alkalommal meghamisította az iratokon, de magyarázatot tettére nem adott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

zala-megyei-rendor-fokapitanysag.jpg