Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.20

Termelői piac és hűtőház kialakítását kezdték meg Letenyén

Fedett termelői piac, valamint egy hűtőház kialakítását kezdték meg Letenyén, közel 236 millió forintos beruházással - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

letenye-latkep-2019.jpg

(Letenye látképe a magasból)

A közlemény szerint a beruházás a gazdaságélénkítést és a helyi üzleti infrastrukturális háttér megteremtését szolgálja, amelynek jóvoltából a helyi mezőgazdasági termékeket lehet hatékonyan eljuttatni a helyi piacokra.
A városközpontban több mint 5600 négyzetméteres, jelenleg kihasználatlan területen acélvázas csarnokot építenek, ahol a mezőgazdasági szolgáltató teret, a termelői piacot, és a kistermelők termékeinek tárolását szolgáló hűtőkamrát építik meg. Az épülethez csatlakozóan szilárd burkolatú, ponyvafedésű árusítóhelyeket is kialakítanak.
Letenye önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert el közel 217 millió forintot.
A tervek szerint augusztus végére befejeződő beruházás teljes költsége csaknem 236 millió forint.

Amint azt a Letenye Média megtudta, a megvalósítás helyszíne a város központjában található (Bajcsy- Zslinszky u. 3.) Sétatér bővítéseként, mérete 5631 m2, amely jelenleg kihasználatlan patakparti terület jó, több irányból való megközelíthetőséggel.
A tervezett épület többféleképpen tagolható.

Alapszerkezete egy kisfesztávú egyhajós acélvázas csarnok pontalapozással szendvicspanel köpennyel fog készülni.
A csarnoktér két részre lesz osztva.
A mezőgazdasági szolgáltató tér, termelői piac a benne foglalt hűtőkamrákkal, amely a kistermelők termékeinek tárolását fogja szolgálni, egyszerű temperált tér lesz, míg az aula a szolgáltató tér, mely egyszerre oldhatja majd meg időben különválasztva a közösségi és szolgáltató funkciókat.

Alkalmas lesz mezőgazdasági termelői és kereskedelmi képzések  tapasztalat- és árucserék lebonyolítására. Az épülethez csatlakozó északi és keleti napsugárzástól jobban védett oldalán szilárd burkolatú ponyvafedésű árusítóhelyek is ki lesznek alakítva a kistermelőknek. A termelői piac kialakítása fedett, nyitott csarnokban könnyű szerkezettel valósul majd meg, melynek alapterülete 12,0 x 15,0 méter. A 180 m2 alapterületű fedett csarnokban 20 db telepítettelárusító hely kerül kialakításra.