Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.03.09

Téltemető mulatság Letenyén

Letenyén Húshagyó kedden (február 28-án) este 18 órakor kezdődött a városi téltemető mulatság. A Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár által szervezett program a város főterén a maszkák gyülekezőjével vette kezdetét. 19 órakor került sor a Kiszebábu elégetésére, amely során a Napred Nosztalgiazenekar télűző táncokat jártak a maskarások.
Ezt követően a farsangolók a művelődési ház tánctermébe vonultak, ahol batyus maszkabálra volt hivatalos Letenye és környéke apraja-nagyja. Az éjszaka folyamán megválasztásra került a Farsang szépe és a Farsang réme és díjat kapott a legfinomabb batyus fánkok készítői valamint a legötletesebb gyermek jelmezesek is.
A Farsang szépe díjat a Velencei karneválos hölgy, a réme díjat a Fekete ruhás páros érdemelte ki.
A gyermekjelmezes kategóriában a Minionok győztek. A legfinomabb batyus fánk első három helyezettje: 1. Kodifánk jelige (Készítője Zádori Angelika), 2. Kikelet fánk jelige (Készítője Mikó Györgyné), 3. Rózsafánk jelige (Készítője Salamon Csilla.).
A talpalávalót a Letenye Nosztalgia Duó húzta. A rendezőkön kívül a farsang szervezésében közreműködött a Letenyéért Közéleti Egyesület, a Letenyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat.

 

letenye-farsang-2017-1.jpg

 

letenye-farsang-2017-2.jpg

 

letenye-farsang-2017-3.jpg

 

letenye-farsang-2017-4.jpg