Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.04.09

Teljesen kifosztotta a letenyei házat

Egy nő 2018. év márciusában megvásárolt egy letenyei lakóházat, majd annak felújításával megbízta testvérét, akinek átadta a ház kulcsait. A testvér fiának, egy 25 éves nagykanizsai illetőségű férfinek 2018. nyarán anyagi problémái voltak, így saját és családja lakhatását nem tudta biztosítani.

A fiú 2018. július 11-én elkérte a sértett házának kulcsait édesapjától azzal az indokkal, hogy a házban kíván aludni. A gyanúsított fiú ezután több ismerősét is megtévesztette úgy, hogy nekik azt állította, hogy a tulajdonában álló letenyei házból berendezési és felszerelési tárgyakat kíván értékesíteni.

birosag.jpg

Egy murakeresztúri lakos 2018. július 12-én délután a gyanúsítottal történt megbeszélése alapján megjelent a sértett házánál, amelyet a gyanúsított a nála lévő kulccsal kinyitott, majd megmutatta nevezettnek a házban tárolt ingóságokat. Ezután 35.000,- Ft-ért megvásárolt a gyanúsítottól 3 db használt műanyagkeretes ablakot, majd azokat elszállította.

A vevő a vásárlási lehetőségről tájékoztatta egyik ismerősét, aki július 12-én este megjelent a sértett házánál, majd a gyanúsítottól 60.000,- Ft-ért megvásárolta és elszállította a házban lévő vegyes tüzelésű kazánt, kiegyenlítő tartályt és 7 db alumínium lemezradiátort, majd a megállapodásuk alapján július 14-én reggel ismét megjelent a háznál, majd levágta az annak helyiségeiben felszerelt fűtéscsöveket és azokat is elszállította.

A gyanúsított a vásárlási lehetőségről tájékoztatta munkaadóját is, aki július 12-én este megjelent a sértett házában, majd 100.000,- Ft-ért megvásárolta a gyanúsítottól az ott tárolt elemes konyhabútort az abba beépített Whirlpool márkájú mosogatógéppel, főzőlappal, elektromos sütővel, páraelszívóval és hűtőszekrénnyel együtt, majd azokat  elszállította, és értékesítette.

A gyanúsított a fentieken kívül ismeretlen személynek értékesítette a sértett házában tárolt elemes szekrénysort, 50 literes villanybojlert, kétszárnyas műanyagkeretes üvegajtót és 20 tábla gipszkartont is.
A bűncselekménnyel okozott kár 824.000,- Ft.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat - tudta meg honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.