Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.20

Tehetség díjat és megyei versenyt nyert a letenyei versmondó srác

A letenyei Horváth Bendegúz a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjasa lett.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot hirdetett a „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” címmel.

A 351 ifjú ösztöndíjas köszöntésére 2017. október 13-án került sor a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

 

letenye-horvath-bendeguz-tehetseg.jpg

(Horváth Bendegúz Mátyus Mátéval és dr. Mészáros Karinával)


A rendezvényt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a tehetség nem magánügy, a tehetségek támogatása társadalmi, nemzeti kérdés, hiszen a zsenik nemcsak követni képesek a világ változását, hanem befolyásolni is.
Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára is.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő képviseletében Dr. Mészáros Karina főigazgató asszony és Mátyus Máté általános főigazgató-helyettes úr adta át az ösztöndíjat igazoló okleveleket az ösztöndíjasoknak.
A Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola diákja, Horváth Bendegúz a tanulmányi és versmondó versenyeken elért eredményeiért, s a társadalmi felelősségvállalás jegyében végzett tevékenységéért vehette át a nemzet fiatal tehetségeit támogató ösztöndíjat.

Bendegúz megnyerte a Zala Megyei Vers- és Mesemondó Versenyt is.

 

letenye-horvath-bendeguz-tehetseg-1.jpg

(A megyei versenyen - b-1- is a legjobb lett Bendegúz)

 

Az Apáczai Csere János Művelődési Központ 22. november 17-én rendezte meg a XXI. ”Tarka lepke, kis mese...” Zala Megyei Vers- és Mesemondó Versenyt, melyre a zalai általános iskolákból 52 tanuló jelentkezett.  
Nevezni egy szabadon választott vers vagy prózai alkotás előadásával lehetett, mindenfajta tematikus megkötés nélkül.

A négyfős szakmai zsűri - Pap Lujza színművésznő; Pölöskey Ildikó versmondó; Schmidt István Radnóti díjas rendező és Turbuly Lilla író, költő- döntése alapján a 7-8. évfolyamosok kategóriájának abszolút-győztese Lackfi János prózájával Horváth Bendegúz, a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola 8. osztályos tanulója lett, aki továbbjutott a XXI. „Regősök húrján…” Országos Vers és Prózamondó Találkozó és Verseny budapesti gálájára.
Bendegúz felkészítő tanára Rózsás Imre, aki egyben települési képviselő is- tudtuk meg Horváth Bendegúz édesanyjától, Horváthné Vlasics Zsuzsannától.