Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.17

Tanköteles tanulók beíratása a letenyei járás iskoláiba

TÁJÉKOZTATÁS
a  tanköteles korú gyermek 2019. évi általános iskolai beíratásáról

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Letenyei Járási Hivatal illetékességi területén az általános iskolákba a tanköteles tanulók beíratására vonatkozó időpontokat - a Nagykanizsai Tankerületi Központ véleményének kikérésével- az alábbiak szerint határoztuk meg:

A beíratás 2019. április 11. (csütörtök) és 2019. április 12. (péntek) 8-19 óra között történik az általános iskolákban.
A 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22.§ (1)—(2) bekezdése értelmében:

„A 2019. évben a tanköteles korba lépő gyermeket a szülő április 1-je és április 30-a között - a járási hivatal által közleményben vagy hirdetményben közzétett időpontban köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.”

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, legkésőbb az azt követő évben tankötelessé válik. Az a gyermek, akinek esetében azt a szakértői bizottság javasolja, további egy nevelési évig az óvodában részesül ellátásban, ezt követően válik tankötelessé.
Kérem, hogy a megadott időpontokban gondoskodjanak a tanköteles korú gyermekek általános iskolai beíratásáról.

Letenye, 2019. február 14.

Szendrődi Gabriella
járási hivatalvezető

letenye-iskola-foto.jpg