Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.13

Tánccal az egészségért a letenyei Andrássyban

A Magyar Diáksport Szövetség a TÁMOP-3.1.13-12-2013-0001 kódjelű kiemelt projekt keretében vállalta, hogy kifejleszti a testmozgással kapcsolatos iskolai, nem formális programok szervezésével összefüggő koncepciót, programot és módszertant, amely a TE IS (Testmozgás az Iskolában) nevet viseli. A program lebonyolítása a KLIK irányítása alatt történik.

 

letenye-iskola-tanc-1.jpg

 

letenye-iskola-tanc-2.jpg

 

Az országban összesen 144 iskola pályázhatott, melynek mentor tanárai és önkéntes diákjai módszertani tréningen sajátították el a lebonyolítás alapelveit. Irodaszereket, bútorokat, a szabadidő szervezéséhez sporteszközöket nyertünk, melyek a TEIS kuckó felszerelései lettek.
Módszertanunk központi elemei a mozgás, a befogadás és az önkéntesség. Mindez azt jelenti, hogy munkánk fókuszában a tanulók aktivitása, a társas befogadás szemlélete és az önkéntes részvétel elősegítése áll.

 

letenye-iskola-tanc-3.jpg

 

letenye-iskola-tanc-4.jpg


A lebonyolítás a végéhez közeledik. Az eddigi, havonként megrendezett mozgásprogramok mellett, központi segítséggel lehetőségünk van a „Tánccal az egészségért- népzenei és népművészeti bemutató” című program foglakozásának lebonyolítására. Annak ad alkalmat, hogy a néptánc által a befogadás és elfogadás nyelvét is megismerhessék tanulóink, hiszen számukra ez  „Lehetetlen lehetőség”.
(Kép és szöveg: Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola)