Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.19

Tábort szervezett a megyei tűzoltó versenyt megnyert letenyei DOHÖTE

A letenyei székhelyű Dunántúli "St" Flórián Olimpiai Sport és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület (DOHÖTE) ezúttal Bázakerettyén rendezte meg a XVII. Nemzetközi Tűzoltó Ifjúsági Szaktábort. A múlt  héten hétfőtől - vasárnapig tartó és több mint 100 felnőttet és gyereket megmozgató tábor fővédnöke Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, de a védnökök között volt Rigó Csaba kormánymegbízott, Strázsai Zoltán a megyei tűzoltó szövetség vezetője, Farkas Szilárd letenyei és Iványi László bázakerettyei polgármesterek is.

 

letenye-dohote-tabor-1.jpg

 

letenye-dohote-tabor-2.jpg


Kozma József táborvezető a letenyei tűzoltóság nyugalmazott állományú parancsnoka elmondta, a Zalából és más megyékből érkező ifjú tűzoltókkal sokat gyakorolták a nemzetközi CTIF versenyszabályzatot, hiszen a kis lánglovagok nagyon sok megmérettetésen vesznek folyamatosan részt. A tűzvédelmi, katasztrófavédelmi ismeretek elsajátítása sem hiányzott a színes palettáról, de volt olyan, amikor homokzsákokat töltöttek meg, nyúlgátat építettek a kistolmácsi tónál. A kerettyei tábornál szimulációs gyakorlatokat is végrehajtottak a táborlakók, az egyik helyszínen egy "közúti balesetnél" kellett sérültet menteni, a másikon azt modellezték, hogy leakadt egy utánfutó, melynek az útra szóródott rakományát (mintegy 100 tele homokzsák) arra vissza kellett pakolni, hogy folytathassa útját.

 

letenye-dohote-tabor-4.jpg

 

letenye-dohote-tabor-3.jpg

(A letenyei székhelyű DOHÖTE csapata a helyi termálfürdőben)


Első alkalommal építettek ki egy úgynevezett pszichikai pályát, ahol egy 100 méteres kötélpályán lecsúszva, gázálarcban, füsttel nehezített útvesztőben kellett a végcélhoz érni.
Szombaton négy csapat részvételével a letenyei termálfürdőben rendezték meg a CTIF ifjúsági versenyt, ahol négy csapat közül a legeredményesebb a DOHÖTE gárdája lett, majd a letenyei polgármesternek köszönhetően következett a megérdemelt strandolás.
További terveikkel kapcsolatban Kozma József elmondta, a megyei ifjúsági tűzoltó versenyt az idén a DOHÖTE nyerte meg, ezzel jogot szerzett a jövő évi országos tűzoltó versenyen való részvételre, ahol Zala megyét képviselik és a lehető legjobb helyezést szeretnék elérni, hiszen 2013-ban Magyarország képviseletében korábban már részt vettek a franciaországi Mulhouse-ban rendezett nemzetközi tűzoltó olimpián.