Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.01

Szüreti felvonulás Letenyén

Szeptember 22-én (szombaton) szüreti felvonulást szervezett Letenyén a helyi önkormányzat, a Letenyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat (HNÖ) és a kisvárosban működő Dunántúli "St" Flórián Olimpiai Sport és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület (DOHÖTE).
A rendezvény támogatója a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár (FMHK) valamint a Zala Megyei Önkormányzat volt.
A IV. Hármashatár Szüreti Felvonulás kora délután indult és a település nagyobb utcáit járták be a feldíszített járművekkel.
A felvonulás nemzetközivé vált, hiszen a szomszédos horvátországi Muraközből is érkezett hintó és lovas is. A helyi civil szervezetek hagyományőrző felvonulása során egy-egy helyszínen a kisbíró (Muik Dávid) szólt a felvonulókhoz és az őket váró sokadalomhoz.

letenye-szureti-felvonulas-2018.jpg

A felvonulást vendégül látták a Flórián tér környékén lakók, akik finom étkekkel és italokkal kínálták a sokadalmat. A programról menet közben az M1 Televízió élőben jelentkezett be.
Ezt követően a főtéren felállított sátornál folytatódott a letenyei szüreti program, amelyet Farkas Szilárd polgármester, Gyuricz Mária a HNÖ elnöke és Dömők József az FMHK igazgatója nyitott meg.
A kulturális műsorban fellépett az idén 35 éves Letenye Város Fúvószenekara, akiket Friman Martin dirigált, a Cselényi József Attila vezette Mákvirág Citerazenekar és műsort adtak a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai.
A szüreti bálhoz a talpalávalót a Suhancok zenekar szolgáltatta.