Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.07

Szociális célú tűzifa pályázatot nyújtott be Letenye

Letenye Város Képviselő-testületének döntése értelmében ma délután mintegy 564 erdei köbméter keménylombos tűzifa igénylésére nyújtottunk be kérelmet a Belügyminisztérium "Szociális célű tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatás" pályázati kiírására.

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2019.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester)

A felhívás szerint a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó támogatásra az 5.000 lélekszám alatti önkormányzatok pályázhatnak, így városunk önkormányzata is jogosult erre. A vissza nem térítendő költségvetési támogatás kemény- vagy lágylombos tűzifa, illetve barnakőszén megvásárlásához igényelhető.

A pályázat pozitív bírálata esetén ismét lehetőség nyílik majd az idei tél beállta előtt arra, hogy az önkormányzai rendeletben szabályozottak alapján a kérelmet benyújtó letenyei polgárok természetbeni tűzifa támogatásban részesülhessenek a téli tüzelőanyag-költség csökkentése végett.

Háztartásonként legfeljebb 5 erdei köbméter keménylombos tűzifa igényelhető. A benyújtott pályázat bírálata és a miniszteri döntésről szóló értesítés az előzetes információk alapján legkésőbb 2019. augusztus 30-ig várható.

A tavalyi évben rekordmennyiségű, mintegy 358 erdei köbméter tűzifát osztottunk ki a kérelmezők körében a karácsony előtti időszakban, ezzel is hozzájárulva a háztartásokban felmerülő téli tüzelőanyag-költségek csökkentéséhez - értesült honlapunk Farkas Szilárd polgármestertől.