Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.28

Szerdára kész a letenyei tranzitzóna

Szerdára elkészül Letenyén az a tranzitzóna, ahol a Horvátország felől Magyarországra itt belépni szándékozó migránsokat fogják regisztrálni - tájékoztatta a Zala megyei kormánymegbízott hétfőn az MTI-t.

 

letenye-tranzitzona.jpg

 

Rigó Csaba elmondta: a kormánydöntés alapján letenyei helyszínre kijelölt tranzitzóna építése folyamatosan zajlik, hétfő délig 13 konténert állítottak fel és további 15 érkezik még a nap folyamán. A helyszín a "senkiföldje", vagyis a régi, magyar-horvát közúti átkelőhelyen a Mura híd közelében lévő terület.

 

A létesítménynek szerdáig kell elkészülnie, így a hátralévő napokban kiépítik hozzá a közművek csatlakozását, valamint az informatikai kapcsolatot, a Zala Megyei Kormányhivatal a konténerek berendezéséhez, valamint a működéshez is segítséget nyújt. Naponta 6 és 22 óra között folyamatosan jelen lesz olyan, angolul tudó munkatársuk, aki a migránsok számára felvilágosítást nyújt, továbbá ügyvédi és tolmácsolási segítséget is biztosítanak a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által indított idegenrendészeti eljárásoknál.

 

Rigó Csaba hangsúlyozta: a helyszín is azt jelenti, hogy a migránsok regisztrálása még az ország területére történő belépésük előtt megtörténik, ezt követően pedig buszokkal szállítják őket tovább az osztrák határ közelében már korábban felállított gyűjtőhelyekre. MTI