Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.01

Szeptembertől már csak hétfőnként lehet kerti hulladékot égetni Letenyén

A július 9-i letenyei testületi ülésen a lakossági bejelentések, valamint a Kormány által meghozott intézkedések miatt a képviselő-testület módosította az avar és a kerti hulladék égetésének szabályairól szóló 7/2006. (V. 10.) számú önkormányzati rendeletét.

A jelenleg hétfői és pénteki napokon engedélyezett avar és kerti hulladék szabadtéren történő elégetésére 2020. szeptember 1. napjától 2020. december 31. napjáig már csak a hétfői napok állnak a lakosság rendelkezésre, délelőtt 9 órától este 20 óráig.

A Kormány döntése alapján 2021. január 1. napjától - az ide vonatkozó kivételek eltekintésétől - pedig tilos bárminemű szabadtéri égetés. Ezért képviselő-testület 2021. tavaszáig megvizsgálja annak lehetőségét, hogy mely módon lehet a háztáji kertekben tavasszal és ősszel keletkezett faágak és lomb ártalmatlanítását elvégezni.

A jelenleg érvényben lévő rendelet módosítása nem érintette a polgármester saját hatáskörében elrendelhető tűzgyújtási tilalmat. A lakosság részére szükséges, a változásra vonatkozó szórólapokat a nyár folyamán eljuttatjuk a háztartásokba - tudatta honlapunkkal Farkas Szilárd letenyei polgármester.

tuzgyujtas-kerti-egetes.jpg