Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.07

Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére emlékeztek Letenyén

A Szent Flórián tűzoltónapi megemlékezés a Körzeti Tűzoltó Egyesület, Letenye szervezésében május 8-án délelőtt került megrendezésre a határ menti város volt tűzoltóság ingatlanán, mely hamarosan önkormányzati tulajdonba kerül – mondta honlapunknak Farkas Szilárd polgármester.

letenye-ote-florian-nap-2022.jpg

A megemlékezés a Flórián szobornál koszorúzással és főhajtással kezdődött, majd szentmisével folytatódott. Az eseményen – a polgármester elfoglaltsága miatt – Letenye Város Önkormányzatát Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester képviselte. Kistolmács Község Önkormányzata, az önkéntes-, valamint a hivatásos tűzoltók, a környékbeli, továbbá a határon túli tűzoltó és mentésügyi civil szervezetek képviselői is fejet hajtottak és helyeztek el koszorút a letenyei emlékműnél, majd vettek részt a szentmisén.

letenye-ote-florian-nap-2022-2.jpg

letenye-ote-florian-nap-2022-3.jpg

Idén újra korlátozások nélkül emlékezhettünk meg együtt Szent Flórián napján – fogalmazott Kovács Tibor, a civil szervezet elnöke, aki elmondta: az eseményről a szervezet közösségi oldalán (Letenye, Tűzoltó Körzeti) videófelvétel is megtalálható. Kovács Tibor hozzátette: a rendezvényen szép számmal képviseltették magukat az önkéntes szervezetek, Hodosánból, Csentéről, Lendváról és Bucsutáról. A hivatásos tűzoltók Nagykanizsáról és Letenyéről is megtisztelték jelenlétükkel a megemlékezést.

letenye-ote-florian-nap-2022-4.jpg

letenye-ote-florian-nap-2022-5.jpg

A rendezvény kiváló alkalmat adott az újonnan  csatlakozott tagok hagyományos vizes avatására, az elismerések átadására és a köszönetnyilvánítások kifejezésére. Az avatáson kettő fő felnőtt vonulós tűzoltó és kilenc fő ifjúsági tűzoltó vett részt.

letenye-ote-florian-nap-2022-6.jpg

A gyermekek jutalmat is kaptak, köztük Bedő Bella, Kovács Laura és Szabó Sára. Felnőtt kategóriában: Bogdán Csaba, Kovács Gergő és Németh Norbert munkáját ismerték el. Az eseményen szolgálati emlékérmek átadására is sor került: 10 éves szolgálatukért Bognár Jenő, Balogh Krisztina, Bogdán Zsolt, Szummer Péter, Bíró István, Kovácsné Kovács Beáta, Harangozó Edit, Adorján Ferenc, és Bogdán László vehették át.

20 éves szolgálatért emlékérmet Ernszt Gábor és Mándli Géza, 40 éves szolgálatért emlékérmet Kiss Imre, míg 60 éves szolgálatért emlékérmet Májer József vehetett át. A rendezvény vendéglátással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.