Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.07

Szent Flórián vértanúra emlékeztek Letenyén

A május 5-i (vasárnapi) programot sajnos a zord, esős és szeles időjárás módosította. A rendezvény megnyitása a letenyei székhelyű Körzeti Tűzoltó Egyesület (Letenye ÖTE) Kossuth utcai volt tűzoltó szertáránál kezdődött, majd az emlékezés a Szent Flórián szobornál koszorúzással folytatódott. A tűzoltó egyesület és a város önkormányzata nevében Kovács Tibor egyesületi elnök, Ernszt Gábor parancsnok és Farkas Szilárd polgármester is koszorút helyezett el az alkotásnál.

letenye-florian-nap-2019-0.jpg

letenye-florian-nap-2019-koszoruzas.jpg

Ezt követően a városi tűzoltó felvonulásra került sor, majd a Szentháromság templomban Aigner Géza letenyei plébános celebrált szentmisét, melyen - az Anyák napja mellett - a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flórián keresztény vértanúról is megemlékezett prédikációjában.

A letenyei megemlékezést a letenyei hivatásos tűzoltók, a becsehelyi, kistolmácsi, a horvátországi hodosáni, a szlovéniai lendvai és csentei önkéntes tűzoltók is megtisztelték jelenlétükkel.

letenye-florian-nap-2019-2.jpg

letenye-florian-nap-2019-3.jpg

letenye-florian-nap-2019-4.jpg

letenye-florian-nap-2019-5.jpg

A mintegy 60 tagú Letenye ÖTE soraiba ezúttal három hölgy csatlakozott, akik fogadalmat tettek az civil lánglovagok zászlója előtt.

Elismerések átadására is sor került. Birkás Zoltán Kistolmács polgármestere 40 éves önkéntes tűzoltói tagsága elismeréséül emlékérmet vehetett át. 10 éves önkéntes tűzoltói tagságának köszönetéül emlékérmet kapott a letenyei Helber Istvánné, Sánta Balázs és Szummer Péter. Halász Bálint a Letenye ÖTE ifjúsági önkéntes tűzoltója közösségi munkájáért tárgyjutalomban részesült. Bogdán László a kistolmácsi tűzoltó raj tagjának közösségi munkáját szintén tárgyjutalommal honorálták az egyesület vezetői.