Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.05.07

Szent Flórián ünnepség Letenyén

Május 6-án (vasárnap) Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére, keresztény vértanúra emlékeztek, s a tűzoltók reggel 9 órakor koszorúzással rótták le tiszteletüket a tavaly felújított Flórián-szobornál.
A Körzeti Tűzoltó Egyesület – mint szervező – mellett, a DOHÖTE, a becsehelyi, a kistolmácsi, a horvát és szlovén önkéntes tűzoltók is részt vettek a rendezvényen.
Kovács Tibor elnök beszédében méltatta a hivatást, a tűzoltók munkáját.
Vukics Hanna és Adorján Ferenc egyesületi tagok eredményeik és munkájuk elismeréseként oklevelet és ajándékot vettek át Kovács Tibor egyesületi elnöktől és Ernszt Gábor egyesületi parancsnoktól. A megemlékezést követően a jelenlévők és meghívott vendégek szentmisén vettek részt.

letenye-ote-2018-avatas.jpg

(Vízzel avatták fel a letenyei ÖTE új tagjait)

A délután folyamán már a helyi önkéntes tűzoltók objektumában zajlottak az események, ahol a hagyományoknak megfelelően új tagok avatására is sor került.
Farkas Szilárd polgármester honlapunknak elmondta, hogy fontosak az ilyen megemlékezések.
A tűzoltók azok, akik elsőként szállnak szembe tűzzel, vízzel és a természeti erőkkel.
Sok milliárdos értéket, számos emberi életet mentenek meg, amelyet a kívülállók igen gyorsan elfelejtenek, mert egy tudós alkotását, egy felfedezést évtizedekig, sőt évszázadokig lehet emlegetni, de egy eloltott tűz, egy megmentett emberélet csak napi hír a médiában
.
Az emberek nagy többsége csak baj esetén szembesül a tűzoltók veszélyes, embert próbáló munkájával. Sokszor el sem tudják képzelni, hogy mekkora fizikai, szellemi erőfeszítést és koncentrációt igényel a felkészülés, az, hogy embertársaik életét, testi épségét úgy tudják menteni, hogy közben maguk is épségben maradjanak.