Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.03.13

Somogyi Tiboré lett a Város bora Letenyén

somogyitibor-letenye-varos-bora.jpg

(J-b: Somogyi András mérnök - tanár és Somogyi Tibor családjával 2011 karácsonyán Letenyén)

 

A letenyei Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete szombaton a művelődési házban rendezte meg 38. borversenyét. Somogyi Andrástól a civil szervezet elnökétől (aki egyben a város alpolgármestere) megtudtuk, a megmérettetésre 166 mintát küldtek a termelők. A dél-zalai hegyhátakról (Nagykanizsától - Csörnyeföldig) valamint Horvátországból és Szlovéniából érkezett nedűk közül 135 fehér, 22 vörös és 9 rozé bor volt. A mintákat a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjaiból álló 4, összesen 12 tagú zsűri bírálta, a zsűri elnöke dr. Pálfi Dénes a borlovagrend tiszteletbeli nagymestere, Letenye díszpolgára volt.

A mustra végén Kuprivecz József az egyesület felügyelő bizottságának elnöke (települési képviselő) honlapunknak elmondta, a borversenyen 34 arany, 69 ezüst és 63 bronz minősítés született. Idén a letenyei Város bora címet Somogyi Tibor rizlingszilváni bora érdemelte ki. A fiatal termelő, a 2 éve elhunyt volt cserhátis mérnök-tanár, (letenyei képviselő) édesapjának Somogyi Andrásnak örökségét viszi tovább feleségével Hajnival az Öreg-hegyen lévő pince szőlőjében. (Tibor, András bátyjával együtt a letenyei Formula 3000 Bt. tulajdonosa.) A borverseny ünnepélyes díjkiosztójára jövő héten szombaton, az iskola éttermében kerül sor.

 

letenye-borverseny.jpg

(B-j: Janzsó Gábor egyesületi tag, Papp Attila, dr. Pálfi Dénes borászok, Somogyi András egyesületi elnök, Horváth Miklós borász a letenyei borversenyen.)