Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.01

Sikertelen igazgatóválasztás Letenyén

Letenye Város Képviselő-testülete november utolsó napján soros ülést tartott. Az ülésen a város vezetése tárgyalta a ReálMed Kft. által üzemeltetett letenyei háziorvosi ügyelet 59 Ft/lakos összegről 98 Ft/lakos összegre történő emelését és a feladat átadási-átvételi szerződést egy évre kötötte meg a testület a szolgáltatóval.

 

A Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójának vezetői megbízatása 2017. december 31-én lejár. Az igazgatói pályázat benyújtásának határideje november 10-e volt, egy pályázat érkezett Dömők József személyében. Dömők Józsefet november 29-én 5 fős szakértői bizottság is meghallgatta és a bizottság ajánlja az igazgatói poszt betöltésére.

A benyújtott pályázat a titkos szavazás során nem kapta meg a többségi támogatást, ezért az a döntés született, hogy a posztra új pályázatot írnak ki. A Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár szervezeti és működési szabályzata (SZMSZ) értelmében megbízott igazgató hiányában a könyvtári csoportvezető látja el a vezetői posztot, de az SZMSZT-t módosíthatja a képviselő-testület, vagyis megbízással a jelenlegi igazgató is maradhat posztján az újabb pályázat elbírálásáig.

 

letenye-kepviselotestulet-2017.jpg

(Fotó: archív. A letenyei képviselő-testület 2017-ben. A fényképről hiányzik Somogyi András alpolgármester-képviselő)

 

A testület megtárgyalta az önkormányzat 2018-2020 időszakra szóló közművelődési koncepciót és a helyi közművelődésről szóló önkormányzati rendeletet is megalkotta.

 

Letenye Város Önkormányzatának a bevételi és kiadási oldalakon költségvetés-módosításra is sor került, elsősorban az adóbevételek és az előirányzatok alakulása miatt és a TOP pályázatok beérkezett előlegei miatt.

 

Módosítani kellett az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát is a kormányzati funkciók végett, valamint a nemzetiségek jogairól szóló törvény alapján a nemzetiségek ügyeivel foglalkozó feladatokat a város humán és gazdasági bizottságára testálta.

 

Farkas Szilárd polgármester szólt a társulások működéséről is, elmondta Letenye Város Önkormányzata 2 társulásnak tagja, a Dél-Zala Murahíd Letenye Térségi Társulásnak és a ZALAISPA Hulladékgazdálkodási Társulásnak, mindkettő társulás működéséről rövid beszámolót tartott.

 

A képviselő-testület tárgyalta a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal Informatikai Biztonsági Szabályzatát, döntött lakásbérleti jogviszony meghosszabbításáról, lakáskérelmekről tárgyalt, valamint a téli hóeltakarításra érkezett ajánlatot is megvitatta.