Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.28

Sikeresen zárult a HAPPY BIKE projekt Letenyén

Letenye Város Önkormányzata a vezető kedvezményezettje a HAPPY BIKE elnevezésű magyar-horvát határon átnyúló projektnek, melyben projektpartnerként vesz részt Prelog Városa, Ludbreg Városa és a Varasd megyei Közútkezelő. A projekt megvalósítási ideje 20 hónapot ölel fel, ami június 30-án ér véget.

 

letenye-happy-bike-1.jpg

(A letenyei kerékpáros centrum ünnepélyes avatása. (B-j) Miroslav Hržić a projekt prelogi projektmenedzsere, Marta Mezga ludbregi projektmenedzser, Farkas Szilárd letenyei polgármester, Vinhoffer Judit a nagykanizsai IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft  projektmenedzsere)

 

A gazdaságfejlesztő projekt fő vezérvonala a letenyei Kerékpáros Centrum megépítése volt, mely a jövőben a környékre látogató kerékpáros turistáknak pihenőhelyként fog funkcionálni. A régi egyedutai Művelődési Ház teljes felújításon esett át és az udvarán egy zárt kerékpár tároló is kialakításra került. Az épület teljes bútorzata és a szükséges elektromos berendezések is a projektből lettek beszerezve. A pályázat összköltségvetése több mint 1millió euro, melyből Letenye 414.000 eurot azaz kb. 130.000.000 millió forintból gazdálkodott a város, hogy a vállalt tevékenységeket megvalósítsa.

 

letenye-happy-bike-2.jpg

(A projektzárón Farkas Szilárd letenyei polgármester és Musits Róbert az IMRO ügyvezetője)

 

Az infrastrukturális beruházáson kívül a kijelölt túra útvonal mentén információs táblák, útjelző táblák és kisebb szerviz pontot lettek kihelyezve a turisták részére. A pályázat nagy hangsúlyt fektetett a különböző szabadidős eszközös beszerzésére, ennek eredményeképpen felnőtt és gyermekkerékpárokat, csónakokat teljes felszereléssel, tandem bicikliket és szervíz csomagokat is vásárolt.

A projekt soft elemeit tekintve a fő esemény a májusban szervezett határon átnyúló kerékpáros túra, mely kezdő pontjának Ludbreg központja lett kijelölve, végcélnak pedig Letenye. A kisebb rendezvényeken a helyi gyermekek tanulhattak a biztonságos kerékpáros közlekedésről és ügyességi pályán mérhették össze tudásukat. A vidéket népszerűsítő promóciós anyagok összeállítása is elengedhetetlen volt a sikeres megvalósítás érdekében.

A vezetőség bízik benne, hogy a befektetett munka és idő meghozza gyümölcsét és az ország különböző tájairól az aktív turizmust kedvelők előszeretettel választják úti célként a Muravidék által kínált természeti és kulturális attrakciók meglátogatását.

 

 

happybike-logo_.jpg

interreg_logo_hu.jpg

huhr_logo_hu-page-001.jpg

huhr_slogan_hu-page-001.jpg