Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.29

Semmelweis utódait köszöntötték Letenyén

Letenye Város Önkormányzata és a társközségek vezetői július 4-én délután az általános iskola étkezdéjében Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték a helyi egészségügyben dolgozókat. Elsőként Mikóné Farkas Ildikó az önkormányzat humán és ügyrendi bizottságának elnöke mondott közszöntőt, amely során szólt arról is, hogy az ünnepeltek sok áldozatot követelő munkával, rengeteget dolgozva eleget tettek a kihívásoknak, enyhítették a betegek szenvedéseit, számos embert gyógyítottak meg.

Farkas Szilárd polgármester elsőként tolmácsolta Dr. Kásler Miklósnak az Emberi Erőforrások Miniszterének köszöntő levelét. Beszédében a városvezető többek között úgy fogalmazott, Vessünk egy pillantást a mai napon köztünk élő Semmelweisekre, Önökre és azokra, akikkel nap, mint nap találkozunk az orvosi rendelőkben, a kórházakban, a védőnői szobákban, az orvosi ügyeleten, a patikákban, vagy a szociális intézményekben.

letenye-semmelweis-nap-2018-1.jpg

(Egészségügyi dolgozók a letenyei ünnepségen)

letenye-semmelweis-nap-2018-2.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester ünnepi köszöntőjét mondja)

Akiknek sokszor elfelejtjük megköszönni a vizsgálatot, a diagnózist, a segítő jó tanácsot és a gondoskodást.
Akik éjszakai ügyeletben is mindig rendelkezésünkre állnak, akik életüket arra szentelték és szentelik a jövőben, hogy elhivatottan gyógyítanak, továbbképzik magukat az emberek egészségének érdekében.
A gyógyítás, az egészségügy, s így az ágazatban dolgozók szerepe napjainkban folyamatosan emelkedik.
Látjuk és tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a magyar lakosság egészségi állapotán javítani szükséges, ehhez pedig jól képzett és lelkiismeretes szakszemélyzetre van szüksége térségünknek, városunknak és természetesen kis falvainknak is, mely Önök nélkül nem működik - mondta Farkas Szilárd.

letenye-semmelweis-nap-2018-3.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester Dr. Varga Barbara fokszakorvost is virággal köszöntötte)

letenye-semmelweis-nap-2018-4.jpg

(Letenyei egészségügyi dolgozók az ünnepségen)

A köszöntő szavak után minden hölgy virágot és ajándékot, a férfiak egy üveg jófajta bort kaptak kézhez a polgármesterektől.
Az eseményen jelent volt Birkás Zoltán kistolmácsi polgármester, Dr. Marada Györgyi a Kanizsai Dorottya Kórház megbízott orvos-igazgatója, Váriné Andróczi Piroska a kanizsai kórház ápolási igazgatója.
Az ünnepi műsorban felléptek a Letenyei Hóvirág Óvoda apróságai, a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola táncosai és zenei növendékei valamint Balassa Szilveszter verset szavalt el.