Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.12

Sebestyén Márta Letenyén

Kisasszony napi búcsút szervezett Letenyén vasárnap kora délután a Béci hegyen a Most vagy Soha Egyesület. A civil szervezet elnöke, Lukács Vilmos honlapunknak elmondta, illusztris vendégeket hívtak az immár hagyományos rendezvényre.

A 2015-ben közadakozásból és önkormányzati segítséggel teljesen megújult, felújított kápolnánál és haranglábnál több mint 1 órás műsort adott Sebestyén Márta Kossuth és Liszt díjas népdalénekes, előadóművész valamint Andrejszki Judit barokk szoprán csemballista, orgonista, aki már közel 10 éve lép fel együtt Sebestyén Mártával.

 

sebestyen-marta-1.jpg

 

sebestyen-marta-2.jpg

 

sebestyen-marta-3.jpg

(B-j. Lukács Vilmos,Sebestyén Márta, Farkas Szilárd polgármester, Andrejszki Judit)

 

Az egyházi, történelmi dalok interpretálása során felcsendült a csemballó és a furulya, megszólalt az orgona, a dob és az ütőgardon is.
A Széllyel tündökleni címmel elhangzott színvonalas előadásra több mint százan voltak kíváncsiak. A művésznők műsora után szentmise volt, amelyet Farkas Károly letenyei plébános is részt vett.

A 2 éve alakult, letenyei bejegyzésű, 15 tagú civil szervezet eddig már két alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezte a városi keresztutat.
Szerveztek ismeretterjesztő előadásokat, közönségtalálkozókat a kisvárosban, de részt vettek a kistolmácsi sárkányhajó versenyen is.
Az idén még egy természetjáró kirándulást is terveznek - mondta végezetül Lukács Vilmos, a letenyei egyesület vezetője.