Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.08

Rekord mennyiségű szociális tűzifa támogatást kapott Letenye

A napokban belügyminiszteri döntés született Letenye Város Önkormányzata által benyújtott szociális célú tűzifa pályázat bírálása tekintetében.
A miniszteri döntés alapján városunk önkormányzata mintegy 6.365.240 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Kiemelendő, hogy ekkora összegű és mértékű támogatást még nem kapott városunk.
A támogatásból 358 erdei köbméter keménylombos tűzifát tud vásárolni önkormányzatunk a jövőben - tudatta honlapunkkal Farkas Szilárd polgármester.

szocialis-tuzifa.jpg

(Tavaly Letenyén vállalkozó szállította a rászorulók házához a szociális tűzifát)

A képviselő-testület feladata, hogy megalkossa a szociális célú tűzifa rendeletet, abban szabályozza a kérelem beadására jogosultak körét.
A rendelet megalkotását és elfogadását követően az önkormányzat meghirdeti a programot, majd ezt követően lehetőség nyílik a kérelmek benyújtására.
A benyújtott kérelmeket a Humán- és Ügyrendi Bizottság bírálja el.
Külön öröm számomra, hogy Letenye Város Önkormányzatának a Belügyminisztériumtól a téli rezsicsökkentés kiegészítése érdekében a 2017. évi szociális célú tüzelőanyag vásárlásához 1.209.040 Forint kiegészítő támogatást is megítéltek, mely forrás további 68 erdei köbméter keménylombos tűzifa vásárlására ad lehetőséget.
A támogatásból vásárolt tűzifát legkésőbb 2019. február 15. napjáig osztja ki az önkormányzat a rászorulók részére - mondta honlapunknak a letenyei városvezető.