Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.28

Rászorulók kapnak szociális tűzifát Letenyén

letenye-farkas-szilard-polgarmester.jpg

 

A letenyei önkormányzat szeptember 22-i ülésén döntött a szociális célú tűzifavásárlás támogatására kiírt pályázat beadásáról.
A belügyminiszter támogatási igényünket pozitív elbírálásban részesítette, és 3 200 400 Ft összegű vissza nem térítendő egyszeri támogatást állapított meg, amely összeget 180 erdei köbméter keménylombos tűzifa vásárlására használhat fel önkormányzatunk - mondta a Letenye Médiának Farkas Szilárd polgármester.
A támogatás mértéke 14 000 Ft/erdei m3+áfa, amelyhez az önkormányzatnak önerőt 1000 Ft/erdei m3+áfa összegben kell biztosítania.
A szállításból adódó költségeket, beleértve a tűzifa rászorulókhoz való eljuttatás költségeit is, az önkormányzat viseli. A támogatott mennyiségnél több tűzifát is vásárolhat önkormányzatunk, ha a pályázati kiírásban meghatározott árnál kedvezőbb árért tudjuk a tűzifát beszerezni.
A támogatásból vásárolt tűzifát február 15-ig kell kiosztani a rászorulók között, a támogatás teljes összegének pénzügyi felhasználása legkésőbb március 31-ig történhet meg. A támogatás felhasználásáról április 15-ig a Magyar Államkincstár felé kell elszámolnunk - tudtuk meg a letenyei városvezetőtől.