Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.09

Pótolják az utcanév-táblákat Letenyén

A következő napokban elkezdődik Letenyén az új utcanév-táblák kihelyezése. A táblákon a város címere és az utca neve fog szerepelni.
Az elrozsdásodott, a megrongált, az időjárás miatt amortizálódott és elöregedett táblák cseréje elsősorban a tájékozódást fogja segíteni, de esztétikai célokat is szolgál.
Sajnos van ahol a táblát tartó keretet is cserélni szükséges, mert a rongálás miatt annak javítása már nem gazdaságos.

letenye-utcanev-tablak.jpg

(Az új utcanév-táblák a letenyei városházán)

A felméréseket követően 13 utcanév-táblát, 3 teljesen új táblát és 3 keretet szükséges cserélni a városban. A táblát és keretek gyártását egy helyi vállalkozó végezte el. Hamarosan kettő hirdetőtábla is kihelyezésre kerül, egyik az egyedutai kápolna környezetében, a másik pedig a Baross utcában.
A saját forrásból finanszírozott beruházás értéke meghaladja a 130.000 Ft-ot. Farkas Szilárd polgármester elmondta, hogy várhatóan szükséges lesz további táblák cseréje, amelyeket az időjárás tett tönkre, de nem kizárt a rongálás sem.
A városvezető hozzátette, sajnos napi szinten küzdenek a kihelyezett utcabútorok, virágládák, hirdető táblák és szemetes edények rongálásával is, melynek helyreállítását az önkormányzat költségvetéséből finanszírozzák, így más területről kell forrást elvonni.