Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.12.27

Petárdázó bandák járják éjszaka Letenyét

"Tisztelt Letenyeiek!
Ezúton hívom fel a figyelmet, hogy Letenye város közigazgatási területén az év bármely napján szigorúan tilos a pirotechnikai eszköznek minősülő, ún. petárda használata. Az elmúlt napokban tizenéves fiatalok egy-egy csoportja az éjszakák folyamán erős hanghatással járó, tiltott eszközök felhasználásával zavarták meg a lakosság és a házi kedvencek nyugalmát, főként az Ady Endre, Pozsonyi, Akácfa, Szent Imre herceg, Fenyő, Kossuth Lajos utcákban.

petardazas.jpg

Sajnos a szóbeli figyelmeztetésekre trágár és oda nem illő szavakkal reagáltak.
A hatályban lévő jogszabályok értelmében továbbra is tilos petárdát vásárolni, birtokolni, valamint felhasználni. Aki ezt a rendelkezést megszegi, az ellen szabálysértési eljárás indul.
Köszönöm a letenyei állampolgárok gyors jelzéseit a "petárdázással" kapcsolatban. A megkereséseket továbbítottam az illetékes rendőri szerv részére.

Tisztelettel kérem, amennyiben tapasztalják e haghatással járó illegális tevékenységeket a városban, szíveskedjenek azonnal bejelentést tenni a segélyhívó központi, ingyenesen hívható 112-es vagy 107-es telefonszámán! Együtműködésüket ezúton köszönöm meg!" - közölte Facebook oldalán kedden Farkas Szilárd letenyei polgármester.

Honlapunk az üggyel/ügyekkel kapcsolatosan úgy értesült, pár petárdázó bandát már elkaptak a letenyei rendőrök és tőlük a további "utánpótlást" lefoglalták, valamint eljárást is indítottak velük szemben.