Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.06.12

Pedagógus Nap Letenyén: Somogyi Andrásné érdemelte ki a Tanító Öröksége díjat

Hétfőn délután a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola ebédlőjében rendezték meg városunkban a Pedagógus Napot. Elsőként egy műsor-csokorral köszöntötték az ünnepelteket, amely során  fellépett a Letenyei Hóvirág Óvoda csoportja, az iskola énekkara (kísért a Mákvirág Citerazenekar ifjú növendékei), az Andrássy ügyes verselői (Filó Júlia, Horváth Bendegúz) és a Letenyei Művészeti Iskola növendékei.

 

letenye-pedagogus-nap-1.jpg

 

letenye-pedagogus-nap-2.jpg

 

letenye-pedagogus-nap-3.jpg


Ezt követően Farkas Szilárd polgármester mondta el ünnepi beszédét, amely során többek között így fogalmazott:

A pedagógus nem csak tanár és nem csak oktató, nevelő.  A pedagógus példa, sok esetben példakép.
Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2008. évben alapította meg a „Tanító öröksége” díjat a színvonalas és gyermekcentrikus oktató-nevelő munkát végző, a település közéletében meghatározó szerepet betöltő óvodapedagógusok és pedagógusok elismerésére. A díj a városunkban működő oktatási-nevelési intézményekben dolgozó, vagy onnan nyugállományba vonult óvodapedagógus, illetve pedagógus részére adományozható.

 

letenye-pedagogus-nap-4.jpg

 

letenye-pedagogus-nap-5.jpg

 

letenye-pedagogus-nap-6.jpg

 

A „Tanító öröksége” díj első alkalommal 2009. évben került odaítélésre és azóta, a 2014. év kivételével minden évben odaítélésre is került, így történik ez a mai napon is.

Letenye város képviselő-testülete döntése értelmében az idei év kitüntetettje Somogyi Andrásné általános iskolai tanító és matematika szakos tanár, egykori alsó tagozatos osztályfőnököm, tanítóm, így örömmel köszöntöm Őt e jeles napon!

Somogyi Andrásné, a gyermekek Ica nénije pedagógusi pályáját 1976-ban kezdte a letenyei iskolában. Pedagógusként és munkaközösség vezetőként kiváló oktatói, tanári és tehetséggondozó munkát végez. Követendő példát mutat önzetlen emberségből, másokra figyelésből, őszinteségből, becsületességből. Élete példájával is tanít: szorgalmával, kötelességteljesítésével, igényességével, céltudatosságával, kollegialitásával. Ica néni valamennyi erényét szinte fel sem lehet sorolni, de az biztos, hogy a tanítás, a gyermekekkel való foglalkozás élete értelmét adja. Biztos vagyok abban is, hogy akik vele találkoztak tanulmányaik során, megtalálták azt a mestert, akinek szelleme világos, tudása nagy és szíve jó - fogalmazott többek között Letenye Város Polgármestere.