Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.01

Óriás hímestojás a letenyei könyvtárban

Ma este a nyílt meg a horvátországi Koprivnica - Krizsevci Idegenforgalmi Közössége által bemutatott húsvéti hímestojás kiállítás a letenyei könyvtárban. A fő attrakció az 1 méter 5 cm magas és 75 cm széles óriás hímestojás volt, amelyet Josip Greguric és Zlatko Strficek naiv festőművészek alkotásai díszítenek.

 

letenye-orias-himestojas.jpg

 

(A fotón balról jobbra Dömők József FMHK igazgató, Farkas Szilárd polgármester, Kresimir Blazek, Zdravko Mihevc az idegenforgalmi közösség vezetői, Ivan Pal alispán és Konczér Katalin a Nemzeti Művelődési Intézet Főigazgatóságának munkatársa látható)

 

A "Szívből jövő hímes tojással" a béke és a barátság szimbólumával, minden jóakaratú ember számára szeretné szebbé varázsolni Letenye lakóinak és a városba látogatóknak a húsvéti ünnepeket - mondta megnyitó beszédében többek között Farkas Szilárd letenyei polgármester.

Letenye első embere Ivan Pal megyei alispánnal együtt leplezte le a monumentális alkotást, amelyet 2010-ben XVI. Benedek pápa is megcsodált. 

A megnyitó során közreműködött a Nagykanizsai Horvát Tamburazenekar.

Ehhez hasonló óriás-hímestojás Magyarországon Balatonbogláron látható, míg például a nagyvilágban New York, Róma, Bécs, Brüsszel, Zágráb büszkélkedhet egy-egy darabbal. A húsvéti hímestojás április 17-ig nézhető meg Letenyén a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.