Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.12

Önkéntes tűzoltók vizes gyakorlata Kistolmácson

A letenyei székhelyű Körzeti Tűzoltó Egyesület (Letenye ÖTE) immáron 5. alkalommal rendezte meg Kistolmácson a regionális vizes gyakorlatát.
Az augusztus 4-i (szombati) programra öt csapat jött el, érkeztek Letenyéről, Zalaszentivánról, Miháldról, a Letenye ÖTE kistolmácsi raja is önállóan indult, valamint érkeztek résztvevők a horvátországi Hodosanból is - mondta lapunknak Kovács Tibor a Letenye ÖTE elnöke.

kistolmacs-vizes-gyakorlat-2018-1.jpg

kistolmacs-vizes-gyakorlat-2018-2.jpg

(Fotók: Farkas-Németh Eszter)

Három versenyfeladatban mérték össze tudásukat a csapatok, megmérettettek ifjúsági CTIF akadálypályán, felnőtt kategóriában tűzoltás volt a feladat és az idén sem maradt el a hagyományos főzőverseny.
A tűzoltási gyakorlatban a letenyei csapat lett a legjobb, összesítésben is ők nyertek és megkapták a vándorkupát is.
Az ifjúsági CTIF akadálypályát a legügyesebben a Letenye csapata küzdötte le, míg a főzőversenyt a zalaszentivániak nyerték.

letenye-ote-vizes-gyakorlat-2018-1.jpg

letenye-ote-vizes-gyakorlat-2018-2.jpg

A sikerekkel, beavatkozásokkal kapcsolatban megtudtuk, a júliusban Tatán megrendezett országos ifjúsági versenyen a Letenye ÖTE csapata a hatodik helyezést érte el, staféta váltófutásban pedig oszágos harmadikak lettek. Új információ, hogy a letenyei önkéntesek jövőre egy országos ifjúsági CTIF versenyt szeretnének megrendezni, a helyszín kiválasztása még várat magára.
Az elmúlt két hónap viszonylag csendesen telt, a Letenye ÖTE legutóbbi nagyobb feladata volt a városban történt, két áldozatot követelő halálos baleset feszámolásában való közreműködés - hallottuk Kovács Tibortól.
Az eseményt megtisztelte jelenlétével és a díjakat átadta Farkas Szilárd letenyei és Birkás Zoltán kistolmácsi polgármester.
A rendezvényt Letenye Város Önkormányzata is támogatta.