Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.05

Önkéntes tűzoltók versenyeztek Kistolmácson

Szombaton a kistolmácsi szabadidő tó melletti kempingben tartotta szokásos éves "vizes gyakorlatát" a letenyei székhelyű, mintegy 60 tagú Körzeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Letenye ÖTE).

letenye-ote-2019-kistolmacs.jpg

(A Letenye ÖTE ifjúsági csapata a CTIF versenyen)

Kovács Tibor a civil szervezet elnöke honlapunknak elmondta, az idei versenyekkel tarkított baráti találkozón hat egyesület képviseltette magát.

Eljöttek a zalaszentiváni, a becsehelyi, a letenyei önkéntesek, Birkás Zoltán polgármester vezetésével jelen volt a Letenye ÖTE kistolmácsi raja is. A rendezvény nemzetközivé vált, hiszen érkeztek vendégek a horvátországi Hodosanból az ausztriai Pöls tűzoltóságának néhány tagja is eljött Kistolmácsra.

Három csapat versenyzett a vándorkupáért és nem maradt el a főzőverseny sem. Az ifjúsági CTIF kategóriában a Letenye ÖTE csapata végzett az élen, a szakmai verseny is a letenyeiek nyerték meg, a főzőverseny első helyezettje pedig a kistolmácsi raj lett. A vándorkupát az idén a Letenye ÖTE érdemelte ki, a díjakat az ÖTE elnöke és Farkas Szilárd letenyei polgármester adta át.

A Letenye ÖTE elnökétől azt is megtudtuk, az idén augusztus elejéig 24 esetben vonultak a Letenye ÖTE önkéntes lánglovagjai, melyből 11 tűzeset és 13 műszaki mentés volt.