Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.01

Ők kapták a városi kitüntetéseket Letenyén

Várost építeni csak értékteremtésből lehet, tagadásból nem.

Ezen jelmondatot idézte Farkas Szilárd, a határ menti város vezetője Szent István király ünnepén és az új kenyér megáldása napján, melyet augusztus 20-án délelőtt rendeztek meg Letenyén. Államalapító Szent István király és az új kenyér megáldásának ünnepe arra is alkalmat adott ma, hogy a városi megemlékezésen kívül a köszönetünket is kifejezzük. Megköszönjük azok munkáját, akik azon fáradoztak, hogy Letenye városát jobbá és szebbé tegyék munkájukkal, elhivatottságukkal. Letenye Város Önkormányzata méltó módon elismeri a város érdekeinek előmozdításában és fejlődésének elősegítésében végzett kimagasló, példamutató tevékenységet – fogalmazott a letenyei polgármester.

Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 94/2022. (VI.23.) számú önkormányzati határozatával "Letenye Város Díszpolgára" kitüntető címet adományozott Rostonics László Úr részére, Letenye fejlesztése, és a lakosság érdekében végzett több évtizedes kiváló, önzetlen és áldozatkész munkájáért.


Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 95/2022. (VI.23.) számú önkormányzati határozatával "A Köz Szolgálatáért” kitüntető elismerésben részesítette Ráczné Lánczok Zsuzsanna Asszonyt, több évtizedes példamutató, közösségépítő és közösséget összetartó tevékenységéért.


Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 96/2022. (VI.23.) számú önkormányzati határozatával "A Köz Szolgálatáért” kitüntető címet adományozott Szabó Ferenc részére, Letenye labdarúgásáért végzett kimagasló teljesítményéért.


Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 97/2022. (VI.23.) számú önkormányzati határozata értelmében "Letenye Város Díszoklevele” kitüntető címet vett át Tamás Tamás Úr, az utánpótlás-nevelésben végzett kimagasló munkájáért.


Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 98/2022. (VI.23.) számú önkormányzati határozatával "Letenye Város Díszoklevele” kitüntető címet adományozott Bedő Ferenc és Bedő Ferencné részére, példamutató társadalmi tevékenységükért, a város érdekében végzett önkéntes munkájukért.


A "Tanító Öröksége” díj is az ünnep keretében került átadásra, melyet Letenye Város Önkormányzata 65/2022. (V.12.) számú önkormányzati határozatával Tóth Lászlóné pedagógus részére adományozott, a több évtizedes kiemelkedő jelentőségű, gyermek centrikus oktató nevelő munkája elismeréseként.


A díjakat – a köszönet kifejezésével – a város első embere és Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester nyújtotta át a kitüntetetteknek.


Tamás Tamás nyilvánosan köszönte meg az elismerést, méltatta annak jelentőségét és köszönetet mondott családjának. Rostonics László a kitüntetettek nevében is szólt a közösséghez – tette hozzá Farkas Szilárd, aki elmondta azt is, hogy továbbra is nagy tisztelettel számít a kitüntetettek aktív munkájára, s mindezen gondolatokkal gratulációját is kifejezte az elismerésben részesülőknek.

letenye-augusztus-20---2022.jpg