Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.02

Nyári táborok Letenyén és környékén

Július 6-án megkezdődtek a nyári nappali táborok Letenyén, melyet az EFOP-3.9.2-16-2017-00050 kódszámú, "Humán kapacitások fejlesztése a Mura Nemzeti Program nyugati térségében" címet viselő programból valósít meg a város önkormányzata, mint konzorciumi partner.

Farkas Szilárd városvezető ismertette, ahogy már évek óta ismert, a pályázati támogatás a következőkre irányul: szabadidős események megvalósítása a szülők bevonásával, melyek célja és témája a tudatos pénzügyi magatartás kialakítása, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos ismeretek bővítése és az öko-tudatosság fejlesztése, továbbá a helyi tantervhez illeszkedő képzési tematikával a tanulói aktivitásra épülő iskolán kívüli tevékenységek szervezése.

letenye-nyari-tabor-2020.jpg

(A letenyei kerékpáros tábor résztvevői)

letenye-nyari-tabor-2020-1.jpg

(Kalandtábor Letenyénél)

A fenti célkitűzéssel összhangban nyári nappali táborok szervezése kiemelt feladat kisvárosunk gyermekei számára – akár több ötnapos turnusban is. A tábor tematikája nagyon sokszínű lehet a projektben megfogalmazott irányelvek alapján, az élelmiszer-tartósítástól (lekvárfőzés, gyümölcs-aszalás) egészen a művészeti témákig terjedhet. A polgármester hozzátette, hogy a Mura Nemzeti Program által biztosított táborok kiváló lehetőséget adnak a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésére.

Letenyén mindösszesen hat különféle tematikájú (kerékpáros, kaland, mazsorett, ... stb.) tábor várja a 7-14 éves korú letenyei gyermekeket a nyár folyamán. A gyermekek étkezése a tábor teljes időtartama alatt helyi vállalkozók és a letenyei főzőkonyha által biztosított.

Az első héten kerékpáros-táborban vettek részt az iskoláskorú nebulók, mely kiváló hangulatban, élményekkel tűzdelve zajlott a táborvezető pedagógusok szakmai irányításával.

A gyermekek többek között Letenye egyik legnagyobb foglalkoztatójához is ellátogattak, akik érdeklődéssel és nagy kíváncsisággal ismerkedtek meg a cég mindennapi munkájával, feladataival.

Letenye mellett Bánokszentgyörgy, Bázakerettye, Becsehely, Borsfa, Murakeresztúr, Muraszemenye, Pusztaszentlászló, Tótszentmárton és Tótszerdahely településeken valósítanak meg nyári nappali táborokat – emelte ki a letenyei polgármester.