Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.11.08

Nőt zaklatott Letenyén, letartóztatták

Magánlaksértés miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, akit előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.
A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a 49 éves férfi több alkalommal zaklatta letenyei nőismerősét, akinél pár évvel korábban huzamosabb ideig szívességi lakáshasználóként élt.

zaklatas.jpg

(A fotó illusztráció)

Tavaly hozzá költözött vissza, miután a szabadságvesztéséből kiszabadult, ám kettőjük kapcsolata tettlegességig fajult. Emiatt az asszony rövid időn belül elköltözésre szólította fel a férfit, aki erre eleinte nem volt hajlandó, sőt továbbra is rendszeresen agresszíven viselkedett, életveszélyesen megfenyegette a nőt, aki emiatt több alkalommal a rendőrök intézkedését kérte.

Büntetőeljárások is indultak a férfi ellen, aki elköltözése után is többször felkereste a nőt, erőszakkal bement a lakásába, végül távol tartást rendelt el vele szemben a bíróság ez év augusztusában.
Mindezek dacára a férfi október 7-én délután újra felbukkant az ismerősénél, bement a lakásába, nem tágított, és rendőrökkel kellett eltávolíttatni.

A férfi november 3-án újra felbukkant a lakásnál, a nőt megöléssel fenyegette, majd rátörte az ajtót, és újfent a rendőrök távolították el. Az előzményekre tekintettel a kanizsai járási ügyészség a férfi előzetes letartóztatását indítványozta, amelyet az egerszegi járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelt.
(Forrás:
Zalai Hírlap)