Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.01.24

Nívódíj a letenyei Cselényi házaspárnak

Letenyén vasárnap késő délután a művelődési ház nagytermében rendezték meg a Magyar Kultúra napi ünnepséget. Elsőként az intézmény igazgatója, Dömők József köszöntötte a nézőkkel zsúfolásig teli nagyterem közönségét, majd Farkas Szilárd, a város polgármestere mondta el az ünnepet köszöntő szavait. Mint elhangzott, Kölcsey a Himnusz költője ezen a napon fejezte be a nemzet imájának megírását. A Himnusz azok imájává is vált, akik kortársként talán kritikával illették őt, mégis képesek voltak meglátni benne a közöst, azt, ami mindannyiunké - mondta többek között a városvezető.

 

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2017.jpg

 

Az ünnepség másik szónoka dr. Göncz László a szlovéniai magyar közösség parlamenti képviselője volt, aki hangsúlyozta mint Magyarországon, mint pedig Szlovéniában régi hagyomány a magyar illetve a szlovén kultúra napjának megünneplése.  Ez még inkább kifejezi a nemzet kötődését anyanyelvre, művészetre, kulturális értékei és hagyományai iránt  - fogalmazott a képviselő. Kiemelte, a 25 éve Letenyéről - Lendvára járó letenyei Cselényi József Attila és felesége Cselényiné Erős Enikő a magyar kultúra napi ünnepségen a határon túli magyarság kulturális szolgálatáért  Zala György kulturális nívódíjat vehetett át a szlovén város szombati ünnepségén.

 

letenye-vox-varietas-kamarakorus.jpg

(Fotó: a letenyei Vox Varietas Kamarakórus jubileumi koncertje. Jobbról az első Cselényiné Erős Enikő a kórus vezetője, a hátsó sorban jobbról a második Cselényi József Attila. Elől Dömők József az FMHK igazgatója.)

 

A szónokok után a Presser Gábor és Sztevanovity Dusán A padlás című musicaljét adta elő a lendvai Egy & Más Vándorszínház. Az előadásra a jegyek már egy héttel ezelőtt elővételben elkeltek, ezért a Padlást a színház február 18-án Letenyén újra bemutatja.