Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.03

Nem csak piknikeztek, versenyek is voltak az önkéntes tűzoltók kistolmácsi találkozóján

Augusztus 1-én (szombaton) a Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Letenye ÖTE) második alkalommal szervezte meg Kistolmácson a "Vizes gyakorlatot".

 

letenye-ote-kistolmacs-4.jpg

 

letenye-ote-kistolmacs-3.jpg


Kovács Tibor, az ÖTE elnöke a Letenye Médiának a helyszínen elmondta, a rendezvényre a becsehelyi, a miháldi a hodosani (Horvátország) és természetesen a Letenye ÖTE csapata jött el. Delegációs szinten képviseltette magát a szlovéniai lendvai és a csentei tűzoltók is. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Farkas Szilárd letenyei és Birkás Zoltán kistolmácsi polgármester.
A szakmai gyakorlati versenyen a horvátok nem vettek részt viszont a gyermek ifjúsági CTIF verenyen minden gárda rajthoz állt. A CTIF ifjúsági akadályversenyen első lett a Hodosan csapata, a szakmai gyakorlat legjobbja Letenye lett, a főzőversenyt a miháldiak nyerték. Összesítésben Letenye végzett az élen, a hazai gárda vehette át a Zala Mentőcsapat vándorkupáját.

 

letenye-ote-kistolmacs-2.jpg

 

letenye-ote-kistolmacs-1.jpg


Tehát nem csak evés-ivásról van szó, hanem azt szerettük volna megvalósítani, ha az ilyen találkozóknak szakmai tétje is van - fogalmazott Kovács Tibor. Így például egy szimulált balesetnél kellet autóban rekedt személyt kimenteni valamint egy kigyulladt autó oltása is a feladatok között volt. A beavatkozásokat három egyesület saját felszerelésével teljesítette.
A mintegy 150 főt megmozgató, jól sikerült szakmai találkozó költségeit a Letenye ÖTE saját költségvetéséből állta. A nyílt, meghirdetett rendezvénnyel azt szerették volna megmutatni, hogy a tűzoltóegyesületek léteznek, vannak és komoly szakmai munkát végeznek - mondta a letenyei önkéntesek elnöke.