Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.31

Négyezer egészségügyi védőmaszk érkezik Letenyére

A napokban négyezer egészségügyi védőmaszk kerül Letenyére, amelyet a lakosság között oszt szét a városvezetés - tájékoztatta honlapunkat Farkas Szilárd letenyei polgármester.

A védőmaszkokért szerdán délután mennek Letenyéről Szombathelyre, a koronavírus-járvány miatt szükséges védőeszközök kiosztása a jövő hét második felében kezdődik meg kisvárosunkban. A családonkénti kiosztás módjáról külön tájékoztatjuk olvasóinkat.

A Letenyére kerülő védőmaszkok többször használatos higiéniai sebészeti maszkok lesznek. Alapanyaguk 100% pamut, színük kék.

Méretük: 17 cm széles és 10 cm magas. A maszkok folyamatosan, maximum 8 órán keresztül használhatók, majd minimum 65, maximum 90 celsius fokos vízben kézi mosással vagy mosógépben elkülönítetten, mosózsákban fertőtleníthetők - tudtuk meg Farkas Szilárdtól.

koronavirus-2020.png

Önkénteseket keresnek Nagykanizsán, akik bevásárolnak az időseknek - Dél-Zala Press

Segítsünk az időseknek! Önkéntes Pontunk olyan személyeket keres, akik a járvány ideje alatt szívesen segítenének, vásárolnának be idős, beteg, mozgásukban korlátozott embertársainknak. Az is nagy segítség, ha valaki megosztja felhívásunkat. Köszönettel: Budavölgyi Kálmán - Nagykanizsai Önkéntes Pont. Tel: 20/9313-055. Első körben önkénteseket toborzunk, majd ezt követően keressük meg a segítségre szoruló személyeket az önkéntes közvetlen lakókörnyezetében (sorház, lépcsőház, utcarész).