Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.03.24

Negyedszer lett Molnár Ferencé a Város Bora Letenyén

Március 7-én Letenyén a Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete immár 37. alkalommal rendezte meg nemzetközi városi borversenyét a művelődési ház tánctermében. A dr. Pálfi Dénes a Da Bibere Zalai Borlovagrend  tiszteletbeli nagymestere (egyben Letenye díszpolgára) vezette 12 neves zalai borászból álló zsűri elé 150 minta került. A 126 fehér, 13 vörös és 11 rosé borokat nagykanizsai, becsehelyi, csörnyeföldi, eszteregnyei, letenyei, tótszentmártoni, horvát és szlovén gazdák küldték, amelyek közül még badacsonyi bor is érkezett a színvonalas kisvárosi versenyre. Mint Somogyi András egyesületi elnöktől, alpolgármestertől megtudtuk, a bíráló bizottság döntése alapján 28 nedű arany, 75 ezüst, 33 bronz és 14 oklevél minősítést érdemelt ki. Hagyományosan megválasztották Letenye város borát is, amely Molnár Ferenc a civil szervezet alapítója, tiszteletbeli egyesületi elnök királyleányka bora lett. Az ünnepélyes eredményhirdetésre március 14-én este az iskola ebédlőjében került sor.

 

letenye-borverseny-1.jpg

(Molnár Ferenc átveszi a Város Bora díjat Farkas Szilárd polgármestertől. Középen Kuprivecz József önkormányzati képviselő.)

 

letenye-borverseny-2.jpg

(Dr. Pálfi Dénes, Molnár Ferenc, Kuprivecz József és Somogyi András)

 

letenye-borverseny-3.jpg

(A díjkiosztó közönsége is kíváncsi volt az eredményekre)
 

Itt a bíráló bizottságok elnöke dr. Pálfi Dénes többek között szólt arról, hogy a szőlőbetegségek próbára tették a termelőket, de februárra - márciusra mégiscsak sikerült jó borokat készíteni. Mint írtuk, Letenye Város Bora címet  2015-ben Molnár Ferenc, az egyesület tiszteletbeli elnökének királyleánykája érdemelte ki, a kupát és a vele járó oklevelet Farkas Szilárd polgármester adta át. Érdekesség, hogy Molnár Ferenc nedűi közül a legjobbakat immár negyedik alkalommal választották a város borának.