Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.27

Nagygenerál zajlik a letenyei termálfürdőben

Farkas Szilárd polgármestertől megtudtuk, hogy úgynevezett „nagygenerál” zajlik jelenleg a letenyei strand- és termálfürdőn is, melynek összege meghaladja a 22 millió Ft-ot.
A létesítményben elsősorban a gépészet, a gépészeti elemek, a vezérlés, az automatika és a szivattyúk felújítása zajlik, emellett évről-évre szükséges a medencékben lévő burkolat jelentős részének pótlása van folyamatban.

 

letenye-termalfurdo.jpg

 

Azt gondolom, fontos kiemelni a karbantartást is, hiszen e nélkül egy ilyen létesítmény nehezen, jelentős többletköltségekkel működtethető, így az előforduló, ebből adódó veszteség folyamatos növeli a költségeket - mondta a Letenye Médiának a városvezető.

A strandon végzendő felújításra, karbantartásra pályázati kiírás, felhívás a mai napig nem jelent meg, így az önkormányzatnak saját forrásból kell megvalósítania ezen önként vállalt feladatot.
A felújítás ütemezését is át kellett gondolni, hiszen téli időszakban a próbaüzem nem megvalósítható, valamint üzemelés közben sem lehet a munkákat elvégezni.

A felújítás jó ütemben halad, a létesítmény nyitása – melyet nagymértékben befolyásol az időjárás és a próbaüzem megfelelősége várhatóan június közepére tehető - mondta honlapunknak Farkas Szilárd.